От чудесата на Корана

 

Преди 1400 години, във времето, когато не е било познато значението на опрашването, Свещената книга Коранът чрез сура „Хиджр”, айет 22, ни дава следното сведение „И изпращаме ветровете - оплождащи…”

Да, от този айет става ясно, че ветровете притежават опрашващо свойство. Какво ли казват учените за това разкритие на Корана… Сега ще разберем това.

Учените си обясняват опрашващото свойство на вятъра по следния начин: Всички растения и цветя имат женска и мъжка двойка. Мъжката опрашва женската и впоследствие  се появяват плодовете. Така че това опрашване се извършва благодарение на вятъра. Аллах е сътворил повечето семена на растенията така, че при най-лекия полъх на вятъра да могат да полетят.  

Полените, прашинките от цветята и семената на безбройните растения благодарение на вятъра се пренасят от едно на друго и така се постига опрашването на растенията. Така те се размножават и запазват вида си. Чрез опрашващото свойство на вятъра растенията се оплождат и размножават. 

            Както ветровете опрашват растенията, по същия този начин те опрашват дъждовните облаци, за да вали дъждът. До скоро се считаше, че единствената връзка между вятъра и облаците е, че вятърът довлича и отнася дъждовните облаци. Да, това е нещо, което всеки би забелязал, щом вдигне глава и наблюдава преминаването на облаците. Да, но връзката между вятъра и дъжда не се състои само в това.

 А именно: върху морето и другите води се образува пяна, чрез която се образуват въздушните мехурчета, наречени „аерозол”. Заедно със земните прашинки, завлечени от вятъра, те се смесват и биват отнасяни към горните слоеве на атмосферата. Издигнатите от вятъра частици се смесват с водните пари и водните пари се кондензират около тези частици. Ако ги няма тези частици, със сигурност водната пара сама не би могла да образува облака.  Образуването на облаците се извършва като вятърът опрашва частици, които е донесъл, и свободните водни въздушни пари.  След тези открития на науката и учените вече бихме могли да анализираме случая и да намерим отговори на следните въпроси:

1. Кога е открито, че вятърът притежава свойството да опрашва?

Отговор: Открито е през ХХ век.

2. Едва открит през ХХ век, възможно ли е това да е било известно преди 1400 години на човек, който не знае да чете и пише.

Отговор: Абсолютно не е възможно. За да твърдим, че е възможно, следва да сме напълно обезумели.

3. Ако не се приеме, че Коранът е слово на Аллах, как тогава да си обясним факта, че опрашващото свойство на ветровете е упоменато в Корана?

Отговор: С нищо не би се обяснило. Ако не се приеме, че Коранът е слово на Аллах, тогава не би се намерило обяснение нито на този упоменат в него факт, нито на другите научни факти.

 

Две са пътищата: или ще приемем, че ветровете притежават опрашващо свойство и разкритите други научни факти от Корана могат да бъдат открити и известни още преди 14 века само на един човек, който не знае да пише и чете, или ще се приеме, че Коранът е Книгата на Аллах. Ще се каже, че всички факти, намиращи се в нея, са слова на Всезнаещия Аллах. В този случай не ни остава друг път, освен да приемем втората теория -  че тази книга е на Алламу-л Гуюуб, т.е. Този, който знае най-добре неведомото.               

Да, Този който е създал вятъра и му е дал свойството да опрашва, е Притежателят на тази книга, която дава сведения за този факт. И всички слова в тази книга са Негови слова.

Повярвахме и потвърдихме.

 

 

Източник: Агенция „Рисале

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.