Как да променим живота си за година?

Dea/ ноември 20, 2020/ Духовно развитие/ 1 comments

Много или малко е една година? Зависи за какво, нали? Не е малко като срок, в който можем да променим навиците си, така че да подобрим живота си и е нищо на фона на остатъка от живота ни, който да изживеем в щастие. Но какво ни пречи и с какви стъпки можем да го постигнем?

На първо място спрете да се изживявате като жертва на обстоятелствата и че все с нещо животът е несправедлив спрямо вас. С оплакванията – до тук. Радвайте се и присъствайте във всеки миг.

Правете онова, което на вас ви харесва, без значение какво мислят другите, че е добре е за вас. Радвайте се на щастливите моменти, нещо повече – създавайте ги. Не е нужно да имате повод, за да направите парти, което да ви зареди положително. Танцувайте, ако ви се танцува, Слушайте вашата музика силно или се катерете по планини или пък плувайте – тоест, правете онова, което ви зарежда позитивно и ви кара да се чувствате живи. И, да – спрете да правите това, което не ви носи радост.

Дистанцирайте се от хора, които ви карат да се чувствате длъжни, виновни или ви носят каквото и да е емоционално бреме. Независимо дали са ваши близки роднини или дългогодишни приятели, няма значение. Щом ви карат да се чувствате зле по някакъв начин, отдалечете се от тях. Не е нужно дори да се чувате и също така не е нужно въобще да се карате или да обяснявате. Просто се отдръпнете.

Намалете гледането на ТВ и  престоя в социалните мрежи, където всичко като че ли е едно голямо съревнование – нямате нужда от още стрес в живота си. А и не всичко в живота на другите е така бляскаво, както изглежда на снимките. Излишно е да се смятате за изостанал спрямо другите, само защото сте на различни етапи от живота си.

Работете върху онова, в което смятате че сте добри. Развивайте уменията си, трупайте опит с онова, което ви вдъхновява и точно то ще ви изведе на показ пред другите по най-добрия за теб начин. 

Не отлагайте мечтите си за неопределено утре, живейте днес. Например, ако мечтаете да посетите екзотична страна, направете го веднага щом е възможно. И наблюдавайте разликата в усещанията си. Как се чувствате сега?! Прекрасно, нали? И не беше нужно много. Престоят и почивката ви там  ще си зареди с нови емоции и вдъхнови за нови идеи.

Движете се и прочиствайте мислите си редовно – с упражнения, ходене пеша, каране на колело и каквото още ви хрумне. Освен, че е добре за здравето, подобрява настроението и самочувствието, а ние това излъчваме към другите и ги привличаме, нали? Замислете се, просто е.

Не се страхувайте да не направите грешки! По-лошо е да не живеете, а така или иначе всички грешим. Просто ги анализирайте и следете да не ги повтаряте в бъдеще. Изправете се в силата си след това и продължавайте смело напред. Ако промените тези прости неща, ще промените коренно и живота си. Но трябва да бъдете много внимателни дори към мислите си, защото в един момент те стават думи. Трябва да внимавате за думите си, защото те пък стават действия. Важно е да внимавате за действията си, защото те се превръщат в навици. Когато внимаваме за навиците си, това пък е важно за нашия характер, а ако внимаваме за характера си, то е защото той става нашата съдба!

 
 
 
 
 
 
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

1 Comment

  1. Every weekend i used to pay a visit this website, for the
    reason that i want enjoyment, as this this web site conations genuinely fastidious funny data too.

Leave a Comment